снимка; Eric Chan, УикипедияГлавният орган на Нотр Дам преминава процес на

...
снимка; Eric Chan, УикипедияГлавният орган на Нотр Дам преминава процес на
Коментари Харесай

Започва реставрацията на главния орган на Нотр Дам

снимка; Eric Chan, Уикипедия

Главният орган на " Нотр Дам " минава развой на разчистване и реституция  след опустошителния пожар в парижката катедрала предходната година, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В понеделник ще стартира работата по демонтиране на 8 000 тръби на органа и други негови елементи, която се чака да приключи до края на годината. Почистването и реставрацията им следва да  продължи до април 2024 година , когато се чака музикалният инструмент да зазвучи още веднъж.

Главният орган на най-известната катедрала в света не бе обиден от пламъците при пожара и пострада релативно малко от водата, употребена при гасенето. Органът обаче бе затрупан с оловен прахуляк, а някои елементи получиха топлинни изкривявания, изключително по време на горещата вълна през юли 2019 година

В началото на юни, след пауза във възстановителните работи поради пандемията от новия ковид, стартира демонтирането на строителното скеле на шпила на катедралата, което се разтопи по време на пожара. Тази активност няма да завърши преди септември.

През април 2019 година в " Нотр Дам " избухна мощен пожар, който едвам не унищожи изцяло катедралата. Той стартира точно от скелето, издигнато за почналата тогава реституция на един от знаците на френската столица.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР